Vælg en side

PowerPoint Præsentation
– TEDxAalborg

Udsnit af min designproces bag en Powerpoint-præsentation skabt for John Nieland, CSO hos 2N Pharma, der blev inviteret til at holde et oplæg hos TedxAalborg. Målet var at skabe et design, der ikke kun var æstetisk tiltalende, men også effektivt i at formidle komplekse videnskabelige koncepter. Enkelt og rent design, hvilket skaber en ubesværet forståelse for publikum. Videnskabelige illustrationer blev redesignet med omhu for at gøre dem mere tilgængelige og let forståelige.

Virksomhed: 2N Pharma
Rolle: Designer
Kategori: Grafisk design, PowerPoint

Æstetik og funktionelt design

Designet karakteriseres ved sin enkelhed og renhed, som faciliterer en ubesværet forståelse blandt publikum. For at opnå dette, blev videnskabelige illustrationer nøje redesignet for at gøre dem mere tilgængelige og forståelige. En minimalistisk tilgang blev anvendt for at sikre, at indholdet ikke overvældede tilskuerne, men i stedet inviterede dem ind i en verden af videnskab på en indbydende måde.

Farvesammensætning og visuel tilgængelighed

I overensstemmelse med 2N Pharmas brandidentitet, blev designet holdt i virksomhedens ikoniske blå farver, tilføjet en let lys grå baggrund på alle slides for at mildne det visuelle udtryk og mindske belastningen på øjnene. Dette valg modvirker den hårdhed, som en hvid baggrund kan frembringe, især i forbindelse med tung tekst og detaljerede illustrationer. Teksten blev farvet i en mørk grå nuance, 2N Pharmas sekundære farve, for at skabe kontrast, mens hvid blev brugt til at fremhæve illustrationer og tekstbokse. Dette sikrer, at væsentlige punkter popper ud og fanger tilskuernes opmærksomhed.

Fremhævelse af centrale elementer

På forsiden skiller illustrationen af en hjerne sig ud i hvid farve mod de bløde grå og blå baggrunde, symboliserende hjernens centrale rolle i foredraget. Lignende designprincipper blev anvendt på slide med “The Spiral”, som illustrerer en videnskabelig proces relateret til hjernesygdomme. Her er de forskellige faser markeret med hvide, runde ikoner, der indeholder ikoner til at illustrere hver fase, hvilket igen leder øjet mod nøgleinformationer.